Brabantse buurtbus, archieffoto.
Volledig scherm
Brabantse buurtbus, archieffoto. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Regiotaxi vangt wegvallen van Brabantse buslijnen op in coronatijd

DEN BOSCH - De Regiotaxi vult in Brabant het gat op dat is ontstaan door het wegvallen van verschillende buslijnen in coronatijd. Door afspraken met de provincie kunnen reizigers voor een lager tarief gebruikmaken van de dienst. De maatregel geldt vooralsnog tot 1 juni.

Door de uitbraak van het coronavirus vallen verschillende buslijnen uit. Dat merken vooral mensen die rekenen op de buurtbus, zo verwacht de provincie. Door de afspraken die Noord-Brabant maakte met de vijf regio’s van de Regiotaxi betalen reizigers voorlopig het WMO-tarief. Dat kost ongeveer net zoveel als mensen normaal kwijt zouden zijn voor het openbaar vervoer, meldt een woordvoerder van de provincie.

Taxbus Zuidoost-Brabant werkt vanaf maandag met het verlaagde tarief. Bij de andere vier regio’s is dat al ingegaan. Door de uitbraak van het coronavirus rijden vervoerders Arriva en Hermes volgens een aangepaste dienstregeling in Brabant. Op verzoek van de provincie blijven ze de belangrijkste bestemmingen aandoen, zoals ziekenhuizen en bedrijven. De Regiotaxi vangt het wegvallen van andere lijnen op. Wie gebruik wil maken van de dienst, moet minimaal een uur vooraf bellen. Meer informatie op de website van de regiovervoerder.