Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Opnieuw coronapatiënt overleden in Amphia Ziekenhuis, 15 patiënten op IC

BREDA - Het aantal coronapatiënten dat in het Amphia Ziekenhuis is overleden, is opgelopen naar tien. Dat meldt het ziekenhuis zaterdagochtend in een update op haar website.

Het ziekenhuis maakt iedere keer aan het begin van de dag de stand van zaken op. In totaal worden er nu 50 patiënten met het coronavirus behandeld in het Amphia, 15 van hen liggen er op de intensive care. In totaal heeft het Amphia Ziekenhuis 30 bedden staan voor IC-patiënten. 

Vrijdag werden er zes IC-patiënten vanuit het Amphia overgebracht naar Groningen. Donderdag werden er al vijf patiënten vanuit Breda overgebracht naar ziekenhuizen elders in het land. ,,We moeten ons voorbereiden op een grotere stroom patiënten”, zegt woordvoerster Patricia Stroo. ,,We verwachten komende dagen een stijging en dan moeten we die bedden vrij houden. We moeten ons voorbereiden op die stroom.” Volgens haar gaat het overplaatsen in goed overleg met de andere ziekenhuizen. ,,Iedereen ziet de ernst van de situatie in.”

Naast het Amphia ziekenhuis Langendijk wordt er bovendien een geïsoleerde afdeling ingericht om oudere coronapatiënten op te vangen. 

Alles over het coronavirus

Lees in ons dossier al het nieuws, achtergronden en reportages over het coronavirus. 

In een continu liveblog houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus. 

Daarnaast houden we een dossier bij waarin we alle veelgestelde vragen voor u beantwoorden.   

  1. Hier een tijdelijk coronapark voor Breda? Dacht ’t niet!
    PREMIUM

    Hier een tijdelijk coronapark voor Breda? Dacht ’t niet!

    BREDA - ,,Daar voelen wij dus helemaal niks voor.’’ Voorzitter Henny Koenraads van IJsvermaak trekt een dikke streep door het idee van het stadsbestuur van Breda om het terrein van zijn vereniging in het Markdal in te zetten als ‘terrein voor zomervermaak’. Ook de bewoners van de Seeligkazerne zijn sceptisch over het plan om hun groene grasveld in te zetten als ‘tijdelijk stadspark’. ,,Liever niet’’, zeggen ze. ,,Want wie ruimt dadelijk de puinhoop op?’’

In samenwerking met indebuurt Breda