Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock / Getty Images

Katholieke kerk schrapt diensten op zaterdagavonden en zondagen wegens corona

Tot 31 maart zijn er op zaterdagavonden en zondagen geen vieringen meer in de katholieke kerk om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat hebben de bisschoppen vrijdagochtend besloten. Wel is er de mogelijkheid om doordeweekse eucharistievieringen in kleine groepen bij te wonen. Ook moeten mensen in de kerk een persoonlijk gebed kunnen doen.

Vormselvieringen en communies worden afgelast. Uitvaarten en dopen kunnen in kleine kring wel gewoon doorgaan. Dan krijgen gelovigen de communie alleen op de hand en niet op de tong. Aanwezigen moeten een gepaste afstand bewaren. 

De bisschoppen wijzen op de mogelijkheid om thuis op zondag de Eucharistie op televisie te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2. Verder zendt radio Mario iedere ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur.

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.