Bram van Polen over de gepassioneerde wijze waarop hij een video-boodschap insprak om mensen thuis te houden voor het coronavirus: ,,Als speler raak ik gefrustreerd als teamgenoten er niet alles aan doen, laat staan als levens op het spel staan."
Volledig scherm
PREMIUM
Bram van Polen over de gepassioneerde wijze waarop hij een video-boodschap insprak om mensen thuis te houden voor het coronavirus: ,,Als speler raak ik gefrustreerd als teamgenoten er niet alles aan doen, laat staan als levens op het spel staan." © ANP Sport

Van Polen: Raak gefrustreerd als teamgenoten verzaken, laat staan als levens op het spel staan

Na een felle reprimande aan het adres van nalatige virusverspreiders werd Bram van Polen (34) zondag op social media - niet voor het eerst - onder de lof bedolven. ,,Als je onder de radar blijft, fiets je gemakkelijker door het leven. Maar dit is hoe ik ben", stelt de authentieke verdediger van PEC Zwolle tegenover De Stentor.

Hoe kwam de videoboodschap tot stand?
,,Jurrian Meijntjes (commercie, red.) vroeg, met rapper Rico als voorbeeld, of wij als club wat aan het probleem konden doen. Ik was zelf ook behoorlijk pissed over mensen die naar buiten bleven gaan. Ik zei wel meteen: ik doe het alleen op mijn manier. Dat heb ik gedaan. Ik begon nog rustig maar dan zie je dat ik zo weer doorsla.”

Waarom?
,,Dan ben ik klaar ben met dat slappe gedoe. Daardoor werkt het niet. Als speler raak ik gefrustreerd als teamgenoten er niet alles aan doen, laat staan als levens op het spel staan. Ik heb dan werkelijk geen idee hoeveel mensen het bereikt. Niet veel, dacht ik, al besef ik dat PEC een achterban heeft. Ik dacht dat het subtieler kon, maar zo zie en voel ik het. Dan benoem ik het zo. Kennelijk helpt dat wel.”