Volledig scherm
© REUTERS

FIFA juicht uitstel Spelen toe: ‘We moeten corona verslaan’

VideoVoorzitter Gianni Infantino van wereldvoetbalbond FIFA noemt de beslissing de Olympische Spelen met een jaar uit te stellen de enige juiste. ,,We juichen dat besluit toe", reageerde de Zwitser. ,,De gezondheid van iedereen die bij sport betrokken is moet altijd topprioriteit zijn.”

De FIFA moet nog op zoek naar een nieuwe datum voor het wereldkampioenschap voor clubs, dat eigenlijk volgend jaar zomer in China zou worden gehouden. Dat is onmogelijk omdat het EK en de Copa América dan op het programma staan.

,,Maar voetbal komt nu op de tweede plaats", zegt Infantino. ,,Als de crisis voorbij is, dan gaan we de schade die deze pandemie aan het voetbal heeft toegebracht herstellen. Dan komen we met nieuwe ideeën en nieuwe data. Maar nu moeten we eerst met z'n allen het coronavirus verslaan.”

  1. Kwalificatieperiode voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    Kwalifica­tie­pe­ri­o­de voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 opgeschort. Tot aan 1 december kunnen atleten zich niet kwalificeren voor het evenement in Japan, dat vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus naar de zomer van 2021 is verschoven. Atleten die zich eerder al voor Tokio 2020 hadden geplaatst, behouden die status en blijven daardoor in aanmerking komen voor deelname aan de Zomerspelen.