Volledig scherm
Clubheld Jenny Pals © EDWIN WIEKENS

Clubheldin Pals van judoclub Made: 'Nu wil ik winnen ook'

Clubheld BNdeStemHet liefst schreeuwt Jenny Pals het van de daken dat ze zich de nieuwe Clubheldin van BNDeStem mag noemen. Na ruim 72 uur mag ze eindelijk het hoge woord eruit gooien. Overvallen is de winnares wel degelijk.

"Oh, echt waar?", is haar eerste reactie. "Ik dacht dat ze mij vandaag iets zouden laten weten. Via de mail. Maar dit vind ik heel leuk, ja." Op de voorgrond treedt Pals (52) nog altijd niet graag. De moeder-overste van judoclub Made - en ook van Zevenbergen en Haragei in Terheijden - zorgt liever achter de schermen voor alles in iedereen. Toen ze anderhalve week geleden te horen kreeg dat ze nog volop in de race was, kwam de judoka Pals voor even naar boven. "Nu wil ik winnen ook", zei ze.

Quote

Ik vind dit heel leuk, maar nu wil ik winnen ook

Clubheld Jenny Pals

Zelf stond ze tot haar 23ste op de tatami. Pals bleek getalenteerd. Op haar veertiende kroonde zij zich tot Nederlands kampioene tot 65 kilogram. Dat kunstje deed ze een jaar later dunnetjes over. Honkvast als ze is, weigerde de tiener om naar Tilburg te verhuizen. Dat moest om deel uit te maken van de nationale selectie. De Clubheldin: "Intern bij de judoclub in Tilburg? 'Ho even', dacht ik toen. In die tijd voelde dat als de andere kant van de wereld. Nee, daar had ik geen trek in."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement