Volledig scherm
Dion Hogeslag en Cor Hollemans © EDWIN WIEKENS

'Zolang het kan, blijf ik het doen'

ClubheldenDe tiener en de zeventiger delen veel: Dion Hogeslag en Cor Hollemans wilden allebei aanvankelijk voetballen, maar vonden hun draai in het korfbal. Beiden zetten zich enthousiast in voor het verenigingsleven bij DSO in hun woonplaats Klundert. 

Dion, die zijn medevoetballertjes maar stom vond en via klasgenoten bij de korfbalclub terechtkwam, speelt in de B1 en traint en coacht daarnaast voor het tweede jaar een pupillenteam. ,,Spelenderwijs leer je die kleine kinderen korfballen. Daar haal ik heel veel voldoening uit.''

Onderhoud

Ook Cor Hollemans is trainer-coach geweest; zijn verleden als vrijwilliger is kleurrijk. In alle lagen binnen de club heeft hij functies bekleed: van scheidsrechter tot commissielid, van ballenjongen tot voorzitter. Inmiddels laat hij al meer dan twintig jaar de korf links liggen vanwege een zwakke schouder, maar vandaag de dag steekt de pensionado nog graag de handen uit de mouwen. Hij helpt het complex onderhouden, zodat Dion en de andere leden kunnen doen waar ze goed in zijn: korfballen.

Voor al zijn vrijwilligerswerk kreeg Hollemans al in 2004 een bijzonder blijk van waardering: koningin Beatrix speldde hem een lintje op. En daar is hij maar wat trots op. ,,Zolang het kan, blijf ik het doen'', zegt hij dan ook. Iedere zaterdagochtend staat hij langs de lijn, naast enthousiaste vaders, moeders, opa's en oma's. Dion staat dan binnen de lijnen met zijn teamgenoten. ,,Elke keer weer heb ik er onwijs veel plezier in, echt."

Stemmen

BN DeStem houdt de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’. Iedereen kan een clubheld aandragen en stemmen op bndestem.nl/clubhelden. Je stemt op een persoon en geeft een motivatie waarom deze held moet winnen. Stem tot met 31 oktober op jouw clubheld en maak zelf kans op een lotenpakket.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement