Volledig scherm
PREMIUM
Nostalgisch beeld haven Zevenbergen uit het archief van Hans van Dordrecht © Toine Rongen

Dit is hoeveel geld er écht bij moet voor een haven met water in Zevenbergen

pollZEVENBERGEN - Voor het open graven van de haven in Zevenbergen is 4,5 miljoen euro extra nodig. De provincies Noord-Brabant en Zeeland, waterschap Brabantse Delta en de gemeente Moerdijk hoesten dit bedrag samen op en ook het Rijk wordt om een bijdrage gevraagd. Verder storten zij ruim 6 miljoen euro in een pot om eventuele tegenvallers op te vangen.

Dat is de gemeente overeengekomen met de aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid-Van den Herik. Die kan als het aan de wethouders Thomas Zwiers en Désirée Brummans ligt in april beginnen. Het streven is om in oktober 2020 gereed te zijn, met 31 december van dat jaar als uiterste datum. Zit de klus er dan niet op, dan volgt een boete voor de aannemer.

Poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
3192 stemmen
Quote

Er zijn bodemonder­zoe­ken geweest, maar je kunt niks uitsluiten

Thomas Zwiers, Wethouder Moerdijk

Gemeente en aannemerscombinatie bereikten net voor Kerstmis een principe-akkoord, maar het college van burgemeester en wethouders brengt pas nu meer over de inhoud naar buiten. In een toelichting aan de gemeenteraad staat dat voor het doortrekken van de Roode Vaart 26,9 miljoen vereist is, maar dat het budget niet verder reikt dan 22,4 miljoen, waarvan een kleine 20 miljoen wordt betaald door het Rijk, provincies en waterschap.