Volledig scherm
© Gonny Hendrikx

Polonaise lopen en confetti verzamelen bij de Klundertse kinderoptocht

KLUNDERT – De jeugd van Loerendonck staat op carnavalsmaandag al jaren centraal. Het Brakkenbal voor de allerkleinsten en een Vossenjacht voor de wat oudere jeugd. 

Dit jaar was er een nieuw element toegevoegd: de kinderoptocht. Ondanks de matige belangstelling van de kinderen leverde het maandagochtend toch een kleurrijke optocht op. Vooropgegaan door de jeugdgroep van Oranje Garde gingen de kinderen met hun versierde (loop) fietsjes en gevolgd door de jeugdprinses Jilne en de Jeugdraad naar het Huis van de Wijk waar ze met applaus door de bewoners van de Mauritshof werden ontvangen. 

Daar kregen de winnaars, de broertjes Dani en Rafi Dalemans, een grote beker uitgereikt door Jeugdprinses Jilne. ’s Middag begon het Brakkenbal voor de laatste keer in het Parochiehuis. Voor de allerkleinsten van Loerendonck een feest met polonaise lopen, confetti verzamelen, chipjes eten, limonade drinken en aan het einde van de middag een ijsje. Terwijl de kleinste Loerendonckertjes binnen hun feestje vierden, waren ongeveer 50 grotere kinderen in Loerendonck tijdens de Vossenjacht op zoek naar Vossen die her en der in Loerendonck verstopt waren. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement