Volledig scherm
© Antony Brouwers / Pix4Profs

Nieuw-Vossemeer op safari tijdens de optocht

NIEUW-VOSSEMEER - Apenkoppen, tijgerprintjes en zebrapakken. Een sprankelende beestenboel trok dinsdagmiddag voorbij tijdens de carnavalsoptocht in Nieuw-Vossemeer. Met 33 deelnemers die samen op jacht gaan naar de nieuwe prins.

Een opvolger voor Prins Ruud I, beter bekend als Ruud van den Beemd, is nog niet gevonden. Wel hebben de mannen van bouwclub Optocht nummer 35 langs de kant 44 geschikte kandidaten gevonden. Met een weegschaal en meetlat gingen ze langs het publiek en plukte er verschillende mannen uit. "Deze is wat aan de zware kant, maar dat geeft niks."

Het is Edouard Rollet. Hij is samen met zijn vrouw Ilse Keijzer speciaal vanuit Canada naar Nieuw-Vossemeer gekomen. Het is dorp waar Ilse is opgegroeid. Eens in de zoveel jaar Ekeren ze terug en vieren ze carnaval met vrienden en familie. "Nu moeten we volgend jaar wel terug komen als Edouard als prins wordt gekozen", zegt ze. De twee genieten van de grappen en grollen die de deelnemers maken.

Met 33 acts zijn dat er een aantal meer dan vorig jaar. Publiekstrekker is de grote wagen van bouwclub PZN. Een wagen die maandag met de derde kreeg in Dinteloord en een week eerder debuteerde in De Heen. Vandaag een thuiswedstrijd voor de bouwploeg. En daar kan de creatie rekenen op flink wat applaus van het publiek.

Het zijn niet alleen de zes grote wagens die in het oog springen. Ook de kinderen hebben flink werk gemaakt van hun bouwsels. Dat alles naar het motto van dit jaar: op safari. Met flink wat enge beesten zoals tijgers en olifanten. En een ranger die op de fiets alles in de gaten hield. Hoewel het best fris was, leken de deelnemers daar weinig last van te hebben.

Traditiegetrouw eindigde de optocht, die begon op de Hogendijk, op de Hoogte bij de cafés. Daar zijn eind van de middag de prijzen uitgereikt. Met als winnaar PZN. Reinier de Jong van de organiserende carnavalsvereniging is tevreden. "Het is perfect verlopen met een boel leut."

Volledig scherm
© Antony Brouwers / Pix4Profs
Volledig scherm
Zeebra's en tijgers vulden dinsdagmiddag de straten van Nieuw-Vossemeer tijdens de optocht. © Timo Van De Kasteele
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
    UPDATE

    Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom