Volledig scherm
Optocht Zevenbergschen Hoek: De Pipo's van Strooiendurp © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Mooi weer tijdens carnavalsoptocht in het Snerkersdurp

ZEVENBERGSCHEN HOEK – Het weer zat de deelnemers aan de carnavalsoptocht in het Snerkersdurp (Zevenbergschen Hoek) maandagmiddag mee. “Vorig jaar zijn we er bijna uitgeregend", vertelt Prins Barry den eerste van het Snerkersdurp, “en het jaar daarvoor waaiden het zo hard dat sommige wagens niet konden rijden. Maar dit jaar zit alles mee. Een zonnetje en een mooie club mensen die meedoen aan de optocht.” 

Echt groot is de carnavalsoptocht in het Snerkersdurp niet. “We hebben geen grote wagens,” zegt Prins Barry 1e, “maar er doen wel mooie loopgroepen mee.” En daar is niets mis mee gezegd. Terwijl het publiek op het Kerkplein staat te wachten op de carnavalsstoet spelen de Verkusblaozers het ene carnavalsliedje na het andere. “Nee wij lopen niet mee,” laten ze weten, “wij spelen alleen om het publiek hier te vermaken.” De carnavalsstoet wordt geopend door de wagen van jeugdprins Veron en jeugdprinses Joy. Vlak daarachter komt de groep “de Dwarsliggers”. 

Een groep van ongeveer 10 personen die prachtig uitgedost het motto van het Snerkersdurp carnaval uitbeelden “we doen ut mèè haande en voete”. In hun handen hebben ze marionetten die al dansend door de straten gaan. De Ro-Jo’s, twee jonge jongens die op hun handen lijken te lopen. Het was een merkwaardig gezicht zoals zij door het dorp wandelden. Alsof ze echt op handen liepen met hun voeten in de lucht. Mark van Oosterhout hoort eigenlijk bij de Raad van Zeven maar niet als de optocht door het Snerkersdurp trekt dan moet hij meedoen. Hij is zo verzot op carnaval dat hij begin januari al helemaal in de carnavalsstand staat. Dit jaar liep hij in de stoet mee als een ontsnapte boef die met handen en voeten vast zat aan kettingen en touwen. 

De voetbalclub van het Snerkersdurp was ook dit jaar van de partij. Nu met een klein doeltje waar de kinderen een bal in mochten schieten. Hoe kleiner het kind, hoe dichter het doeltje bij de schutter werd gezet. “Want in het doel schieten is het belangrijkste”. Ook in het Snerkersdurp ontbrak de skihut niet. Op een grote vrachtwagen, die heel veel moeite had met het nemen van de bochten, reed de skihut door het dorp. “Het was helemaal niet de bedoeling om met zo’n grote wagen door te rijden,” weet een van de talrijke toeschouwers te melden die op het Kerkplein staat te kijken. ”Maar de as van de trekker die er eigenlijk voor stond is afgebroken en toen moest die vrachtwagen ervoor.” Prins Barry sloot met zijn Raad de optocht af. Informatie over de uitslag is te vinden op de website: www:carnavalzevenbergschenhoek.nl 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement