Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Kopschoppers vallen politieagenten aan tijdens carnavalsfeest in Vaassen

Twee politieagenten zijn afgelopen nacht zwaar mishandeld door een groep carnavallers in Vaassen. Eén agent werd tegen de grond gewerkt en meerdere keren tegen het hoofd geschopt. Pas na een waarschuwingsschot en het richten van vuurwapens op twee verdachten kreeg de politie de situatie onder controle.

De mishandeling vond rond 02.20 uur plaats in de Dorpsstraat in Vaassen. Dat gebeurde nadat surveillerende agenten een wildplasser aanspraken tijdens een tot dan toe gezellig carnavalsfeest. Een tweede persoon ging zich hiermee bemoeien, waarna de situatie al snel escaleerde: acht andere mensen keerden zich tegen de politieagenten.

De agenten konden zo'n grote groep in eerste instantie niet aan. Een van de twee werd naar de grond gewerkt en kreeg meerdere trappen tegen het hoofd. De andere agent werd ook geschopt en geslagen.

Om de boel onder controle te krijgen werd door één van de agenten een waarschuwingsschot gelost. Vervolgens richtten beide agenten hun vuurwapen op twee verdachten. Twee collega's, die inmiddels waren gewaarschuwd, konden deze twee jongens uit Emst van 19 en 20 jaar vervolgens aanhouden en meenemen naar het bureau.

Eén agent ging voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis, de andere werd ter plaatse behandeld. Volgens de politie gaat het gaat naar omstandigheden goed met ze. De zaak wordt nog verder onderzocht.