Volledig scherm
Bouwclub De Spie © Fons Pijnen

Kleurrijke wagenshow op Hoevense leutboulevard

HOEVEN - Hoeven werd traditioneel op carnavalsdinsdag (‘Super Tuesday’) door veel mensen bezocht. Rijen dik staan de toeschouwers in de St. Janstraat. Met acht grote wagens pronkten de d’Oevese bouwers.

De bouwers hadden laten zien dat het thema Ut Vliegt Vorbij een mooi creatief uitgangspunt was. Er waren wel minder loopgroepen en deelnemertjes uit de schooloptocht van afgelopen vrijdag.

Het zonnetje scheen ijverig en aan muziek was geen gebrek. Alles en iedereen was er klaar voor. Van Bovendonk tot Keien Pomp leek het wel één lange leutboulevard. De BC’s (bouwclubs) toonden hun werk van het afgelopen jaar. Zelf uitgedacht en gemaakt in nishutten, schuren en loodsen.

Veel beweging

BC de Kits reed met Hun Natuurlijke Omgeving. Ze bestaan 22 jaar en toonden een grote ballonnen man. Een ook het bekende kroegduo Kees en Anja Broos dat hoog boven iedereen uit toornt.

De Zooitrappers (samengaan van ’t Zooike en Geintrappers) deden het met Ut Vliegt Vorbij Met leut en Razernij. Een lange wagen met veel beweging. Ook Den Akkerlinge Ep Dur “Sgwoon” Genog Van. Een grote schoonmaakster die moeilijk balans kon houden. Tussendoor was Cor van Sintruyen met zijn karretje vol ‘bijen’ te zien. Hij gebruikte vishengels want “Ut Vliegt Vor ‘BIJ”.

Zeemeerminnen

Jeugdgroep BC de Ballekes vloog knallend voorbij. De Donkere Wolk en de vliegende tapijtjes van De Fjistvarkens. BC Den Peekjes showde ‘levensecht’ met de wagen De Tijd Drinkt het begin van de stoomlocomotief, het vliegtuig en de Franse Revolutie.

BC Ambiance bracht V.V.V.V.U.V.V. (Vrienden Vlieg Vis Vereniging Ut Vliegt Vorbij). De wagen is een duik in de onderwaterwereld compleet met een loopgroep van vissers en zeemeerminnen.

Volledig scherm
Bouwclub den Akkerlinge © Fons Pijnen

De wagen ‘Huisje, Boompje, Mensje’ toonde een rolwisseling tussen mens en dier. De omgekeerde wereld. De jeugd van BC de Prullers liep en reed met vliegtuigjes van Prull-Air. De wagen van BC Van Alles Wa laat Ei, Ei, Ei Ut Leve Vliegt Vurbij zien.

Volledig scherm
Bouwclub Ambiance © Fons Pijnen

Pech

BC De Spie sloot de rij met Ei Zie Ze Vliege. ‘Moewhahahah, Peejenland-City is in gevaar!’ Gelukkig was daar Superheld die de ‘stad’ redt. Helaas kreeg De Spie al kort na de start te kampen met pech. Een trekker bracht uitkomst.

Het publiek zag een mooie parade van wagens. Al mogen er volgens Prins Baaurug wel wat meer groepen en individuelen meedoen die het publiek bij de act betrekken. Na de optocht verzamelden alle wagens op het grote Peejenplein en konden de creaties nogmaals bezichtigd worden. Later op de avond volgde de prijsuitreiking in het dorpshuis Het Kompas.

Volledig scherm
Het college van B en W op de platte kar © Fons Pijnen
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement