Droom komt uit voor Peejprinses Maaike

HOEVEN - “Op 16 november komt Tim van den Berg (prins Baarug van Peejenland) bij mij in de winkel van MultiVlaai in Etten Leur. Dat was even schrikken. Vraagt ie mij of ik zijn nieuwe Peejprinses wil worden", zegt Maaike de Rooy (21). Laat ze daar nou elk jaar van gedroomd hebben. Sinds zaterdag is ze de lieveling van iedereen in Hoeven. En dinsdag is het ook nog eens Super Tuesday. De bekende optocht. 

Volledig scherm
Peejprinses Maaike bij de Kindermiddag. © Fons Pijnen

Sinds zaterdag toen de ‘oude’ prinses Lotte op een vliegend tapijt tijdens het Prinsessenspektakel verdween, is ze zowat de hele dag in touw. Vooral tijdens de twee kindermiddagen in Het Kompas krijgt ze bijzonder veel leuke reacties. “Ik weet echt niet wat me overkomt. Ik ontvang zoveel leuke tekeningen van de Hoevense kinderen. Geweldig. Ik hoop bij wijze van spreken al 21 jaar om prinses te zijn. Ik was elk jaar stik jaloers als ik dan weer een nieuwe zag staan. Mijn droom is uitgekomen. En het is nog veel leuker dan ik verwacht had.” 

Maaike die in diverse horecazaken werkt, is geen onbekende in de carnavalswereld. Ze ‘zit’ bij bc Den Peejkes. De grote wagen hiervan rijdt ook mee in de grote leutstoet. Ad van Oosterhout van de optochtcommissie: "Er rijden morgen maar liefst acht A-wagens mee. Daarbij nu ook bc Van Alles Wa. Voorheen bij de B en dus nu opgewaardeerd naar de hoogste categorie. Ook mooi is de samenwerking tussen bc ’t Zooike en bc de Geintrappers. Zij doen nu mee als Zooitrappers. De weersverwachting is goed. We verwachten heel veel volk in ons Peejenland.” 

Omdat er ook veel bezoekers van ver komen en dus het aanbod van auto’s groot is, wordt gevraagd te parkeren bij sporthal De Parrestee, basisschool De Reuzelaar, nabij het voetbalveld en aan De Hoge Akker. Er is controle. Tijdens de traditionele D’oevese Avond ging gisteren het dak er zowat af.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement