Volledig scherm
De kinderoptocht van Fijnaart: in beeld de Candy Girls © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Cupcakes, lolly's en taartjes tijdens de mini-optocht in Fijnaart

FIJNAART – De jeugd van het Kleigat (Fijnaart) vierde maandagmiddag een eigen carnavalsfeestje met een mini-optocht en een afterparty. Maar liefst twintig wagens en wagentjes, loopgroepen en individuele deden mee aan de mini-optocht. 

Het woord mini-optocht dekt niet geheel de lading. Wel als het gaat over de deelnemers want die zijn allemaal nog jong en sommige zelf nog heel klein. Maar de optocht zelf was behoorlijk lang en heel kleurrijk. De mini-optocht werd geopend door de jeugdprins, gezeten in een vliegtuigje. 

Ook bij de mini-optocht werd het motto van het Kleigat: 'Da smaokt naor meer' heel vaak uitgebeeld. Zoals de bakkers Daan en Bodi die al pannenkoeken bakkend met hun kooktoestel door de straten van het Kleigat reden. Hun moeder liep als cupcake gezellig mee. Heel veel meisjes prachtig verkleed als taartjes en cakejes met op hun hoofd een toef slagroom. 

Wat ook naar meer smaakt is een frietje. Dat vonden de twee jongens ook die als zakjes friet meeliepen. Er werd heel veel snoep uitgedeeld aan het publiek. Cakejes, lolly’s, taartjes en snoepjes van alles kwam voorbij en werd aangeboden. 

The Candy Girls waren maandagmiddag ook van de partij met hun tafel vol met heerlijke hapjes. Een echte high tea. De duikboot en de vissen hadden misschien niet zoveel met het motto te maken maar leuk was het wel. Na een rondje door het Kleigat en even te zijn gestopt bij de Fenderts Hof kwam de mini-optocht bij de Fendertse Hoeve voor hun afterparty met de band Blaos T’um op. Terwijl de kinderen zich lekker uitleefden, waren de ouders druk in de weer om alle karren en karretje richting huis te duwen. “Het zou zonde zijn als het kapot gaat”, zegt een van de vaders die een grote cake voortduwt. 

Uitslag

Individuen: 1. Ut Bakkertje, 2. Mini Dijkrakkers. Loopgroepen: 1. The Candy Girls, 2. De Vollies, 3. De Frietjes. Wagens: 1. De Candygirls 2. De Vrienden van 0%, 3. De Miljonairs. 

Volledig scherm
De kinderoptocht van Fijnaart: in beeld de pannenkoekenbakkerskunsten van 'Ut Bakkertje' © Marcel Otterspeer / Pix4Profs
Volledig scherm
De kinderoptocht van Fijnaart: in beeld de pannenkoekenbakkerskunsten van 'Ut Bakkertje' © Marcel Otterspeer / Pix4Profs
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement