Grote brand bij Tuf Recycling Dongen
Volledig scherm
Grote brand bij Tuf Recycling Dongen © MaRicMedia/Marcel van Dorst

Statement burgemeester Starmans van Dongen: 'Uw gezondheid is voor ons het belangrijkste'

DONGEN - ,,Uw gezondheid is voor ons het belangrijkste. Volg de adviezen op van de hulpverleners en ga niet ter plaatse kijken". Burgemeester Marina Starmans van Dongen geeft donderdagavond een statement naar aanleiding van de grote brand bij Tuf Recycling. 

De brand brak rond 18.30 uur uit en zorgde voor enorme rookpluimen die tot in de verre omtrek te zien waren. De brandweer heeft nog steeds de handen vol aan het blussen en concentreert zich vooral op het tegengaan van uitbreiding van het vuur. Er komen veel mensen af op de enorme brand.

,,Geef de hulpverleners alle ruimte om hun belangrijke werk te doen. Er is sprake van hevige rookontwikkeling. Sluit uit voorzorg ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit. Door de windrichting verspreiden de rookwolken zich over de wijk West 1 en een deel van West 2. De sportclubs langs de Kanaaldijk zijn ingelicht om niet te gaan sporten vanavond", aldus de burgemeester.

De brand ontstond in de loods van de kunstgrasverwerker. Het bestrijden van de brand gaat nog aanzienlijke tijd duren. 

De burgemeester sluit haar betoog af met een waarschuwing: ,,Nogmaals: Houd deuren en ramen gesloten en ga niet kijken naar de brand."

Lees hier het complete statement van de burgemeester.