Volledig scherm
© Foto Pix4Profs/Jan Stads

Sociale hulpverlening Dongen draait op gepaste afstand door

DONGEN - Hulpverlening op het gebied van wmo, jeugdzorg en de uitvoering van de participatiewet  vindt, zolang de coronacrisis aanhoudt, op gepaste afstand plaats.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. In algemene zin volgt de gemeente Dongen de richtlijnen van het RIVM. Volgens het college is de belangrijkste afweging telkens of de zorg dusdanig noodzakelijk is dat het fysiek contact rechtvaardigt.

Woonvoorzieningen

Bij woonvoorzieningen waar sprake is van 24-uurs zorg of oproepbaarheid, wordt de hulpverlening voortgezet. Wel is de bezoekregeling aangepast.

Het college benadrukt dat de continuïteit van de zorg niet meer vanzelfsprekend is. Zo is dagbesteding bij zorgboerderijen en zorginstellingen voorlopig niet mogelijk.

ContourdeTwern benadert telefonisch de mantelzorgers die bij hen bekend zijn met de vraag hoe het gaat en waar grote problemen ontstaan. Waar noodzakelijk wordt vanuit hun netwerk van vrijwilligers hulp ingezet.

De Entree

Sociaal loket De Entree is gesloten. Telefonisch contact en contact per e-mail is mogelijk. De keukentafelgesprekken worden telefonisch gedaan. 

Het Crisisinterventieteam (CIT) is bereikbaar. Medewerkers handelen zoveel mogelijk telefonisch af. Als dat niet lukt, dan gaan ze op de crisis af. Ze houden afstand, dragen mondkapjes en handschoenen.

Voor de ambulante jeugdhulp geldt dat deze ondersteuning veelal nog beschikbaar is. De Jeugdbescherming Brabant) werkt waar mogelijk op afstand. 

Eagle Shelter

De vrije inloop van Eagle Shelter is gesloten. Er is telefonisch contact met vaste bezoekers en een whatsapp groep opgericht. 

De SWOD is telefonisch en per e-mail bereikbaar gedurende de openingstijden. De vrije inloop, huisbezoeken en groepsactiviteiten zijn stopgezet. Bij aanvragen voor vervoer via Automaatje wordt een afweging gemaakt of het noodzakelijk is. De maaltijden worden aan huis geleverd door deze bij de voordeur neer te zetten.