Wethouder Lars van der Beek overhandigt een gratis maaltijd af aan een cliënte van zorgboerderij De Leemberg in Woensdrecht. Macaroni schaft de pot dit keer. Het is één van de 8000 maaltijden die een Bergs bedrijf deze maand schenkt aan zorgpersoneel en kwetsbaren.
Volledig scherm
Wethouder Lars van der Beek overhandigt een gratis maaltijd af aan een cliënte van zorgboerderij De Leemberg in Woensdrecht. Macaroni schaft de pot dit keer. Het is één van de 8000 maaltijden die een Bergs bedrijf deze maand schenkt aan zorgpersoneel en kwetsbaren. © Pix4Profs/Tonny Presser

Na de saucijsjes schaft de pot nu macaroni: gratis maaltijden vallen in de smaak

WOENSDRECHT - Van de 8000 maaltijdschotels die een genereus bedrijf uit Bergen op Zoom deze maand laat uitdelen over de hele Brabantse Wal, landden er gistermiddag een paar bij zorgboerderij De Leemberg in Woensdrecht.

,,Bij onze waarderingsestafette in corona-tijd geven we altijd een snoepblik cadeau. Dat gooien we meestal, maar dat zal ik met deze maaltijd maar niet doen”, grapte de Woensdrechtse wethouder Lars van der Beek, die een vers bereid bakje macaroni met zo ver mogelijk uitgestrekte arm overhandigde aan een cliënte van De Leemberg. ,,Heerlijk”, reageerde de Woensdrechtse jongedame. ,,Dinsdag hadden we twee saucijsjes met broccoli, paprika, ui en aardappeltjes.”

Behoefte aan gezonde maaltijden

Een Bergse onderneming die anoniem wil blijven, polste onlangs Anita Karremans van netwerkorganisatie Samen in de Regio om op de Brabantse Wal de behoefte aan gezonde maaltijden te peilen onder zorgpersoneel en kwetsbare mensen. Die worden in het bedrijfsrestaurant bereid en via Sardonos Promotions en de Brede Welzijns Instelling Woensdrecht bezorgd door de hele regio.

Reacties superblij op 29 locaties

,,Dat gebeurt op 29 locaties bij Bergse, Steenbergse, Roosendaalse en Woensdrechtse instellingen, zoals Bravis en vestigingen van tanteLouise”, aldus Karremans. ,,We zijn er superblij mee.” Dat geldt ook voor eigenaresse Jacqueline Sommeling van De Leemberg. ,,Wij kunnen slechts een deel van onze cliënten ontvangen voor dagbesteding, met allerlei extra maatregelen.”

Cliënten noodgedwongen thuis

Maar veel vaste gasten van De Leemberg die deels zelfstandig wonen, van Woensdrecht en Bergen op Zoom tot en met Roosendaal, zitten nu overwegend thuis. ,,Jammer, maar nu we twee keer per week dertien maaltijden kunnen bezorgen, hoeven zij zelf niet te koken. Meteen een mooi contactmoment om te kijken hoe het met ze gaat”, zegt Sommeling.

Quote

Wie nu geen dagbeste­ding krijgt, bezorgen we wel twee keer per week een maaltijd. Meteen een contactmo­ment om te kijken hoe het met ze gaat

Jacqueline Sommeling van zorgboerderij De Leemberg

Hygiëne en privacy verzekerd

Quote

Iedereen is heel positief over de actie en zet met plezier een stapje extra

Mark Inja, directeur BWI Woensdrecht

BWI-directeur Mark Inja geeft wekelijks twee keer 120 porties gezond eten af bij minima in alle Woensdrechtse kernen. ,,Het gaat om mensen die het nu echt nodig hebben. We hebben ons eigen koelwagentje en bezorgen zelf, dus hygiëne én privacy zijn verzekerd. Elke dag vers en anders. Gisteren was het nasi voor zorginstellingen. Zowel wij als de ontvangers zijn heel positief over de actie. Iedereen zet met plezier een stapje extra.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom