KBO brengt ouderen in belgroepjes bij elkaar zodat ze niet vereenzamen tijdens de  coronacrisis.
Volledig scherm
KBO brengt ouderen in belgroepjes bij elkaar zodat ze niet vereenzamen tijdens de coronacrisis. © ANP XTRA

KBO creëert belgroepjes voor ouderen

DEN-BOSCH - KBO-Brabant lanceert het project Onze Belcirkels om ouderen telefonisch met elkaar in contact te brengen tijdens de coronacrisis. Deze week gaan meer dan honderdduizend flyers de deur uit richting de 286 lokale afdelingen.

De ouderenbond KBO hoort van veel leden dat het niet meevalt om de dagelijkse activiteiten en contacten te moeten missen. Om die pijn deels te verzachten komt de KBO nu met belcirkels. KBO-leden die het fijn vinden om met andere leden uit de omgeving direct contact te hebben, geven toestemming hun telefoonnummer te delen met maximaal negen andere KBO’ers. Zo ontstaan er clubjes van tien ouderen die elkaar zonder tussenkomst van organisaties kunnen bellen.

Quote

Er ontstaan al ideeën om ouderen met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen

Wilma Schrover, directeur KBO Brabant

,,De KBO-afdelingen zijn enthousiast”, zegt directeur Wilma Schrover van KBO Brabant. ,,Er ontstaan al ideeën om ouderen met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen, dan hebben ze zeker gespreksstof. Dus een groepje bridgers bijvoorbeeld, of wandelaars.”

De belcirkels zijn uit veiligheidsoverwegingen alleen beschikbaar voor leden van de ouderenbond. ,,Er gaan berichten rond over oplichters die misbruik maken van de coronacrisis. We willen voorkomen dat die in de belcirkels terechtkomen.”

Wie interesse heeft kan zich aanmelden via kbo-brabant.nl of bellen met 073 6444066.

Alles over het coronavirus

Lees in ons dossier al het nieuws, achtergronden en reportages over het coronavirus.

In een continu liveblog houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

Daarnaast houden we een dossier bij waarin we alle veelgestelde vragen voor u beantwoorden.   

  1. Brabants nieuws van zaterdag | Demonstraties tegen racisme in Tilburg en Eindhoven - Duizenden nertsen vergast in de Peel
    PREMIUM

    Brabants nieuws van zaterdag | Demonstra­ties tegen racisme in Tilburg en Eindhoven - 100 dagen corona in Brabant

    Black Lives Matter: In Tilburg en Eindhoven waren vanmiddag demonstraties tegen racisme. Bij een nertsenbedrijf in Deurne is vanochtend een begin gemaakt met het ruimen van dieren nadat er corona was vastgesteld en we maakten een reconstructie van hoe het verwoestende coronavirus de afgelopen 100 dagen toesloeg in Brabant. Dit en meer nieuws lees je terug in het nieuwsoverzicht van zaterdag.

Poll

Ik ben bang dat ik door de coronacrisis mijn baan verlies.

Ik ben bang dat ik door de coronacrisis mijn baan verlies.

  • Eens (33%)
  • Oneens (67%)
687 stemmen