Hoe blijft je kapsel (en baard) in model? Deze barber geeft tips: 'Mannen, ga niet zelf je haar knippen!’

VIDEO + VIJF TIPSROOSENDAAL - Het was misschien wel onvermijdelijk, maar toch komt het hard aan bij barber Elvar Schapendonk van Bruut Barbershop in Roosendaal. Kappers en barbers mogen tot 6 april niet werken. Schapendonk geeft vijf tips om er toch verzorgd uit te zien.

Schapendonk treurt niet te lang om de gedwongen sluiting van zijn barbershop. ,,Het was maandagavond echt even goed schrikken, toen de overheid meldde dat ik dicht moest. Het is niet anders.”

De Roosendaler gaat producten op zijn snorscooter langs brengen aan huis. ,,Zo kan ik nog klanten helpen.” Hij helpt ze ook door tips voor thuis te geven.

1. Knip je haar niet zelf

,,Niet doen! Dat kan erg verkeerd uitpakken. Je zou er te veel af kunnen halen of scheef knippen. Dan moet je steeds meer afknippen om het in model te krijgen. De kans is groot dat je er uiteindelijk alleen nog met de tondeuse overheen kan. Als we weer open zijn, kunnen wij er ook niet veel meer van maken.”

2. Gebruik baardbalsem

,,Heb je een baard en wordt die te lang, gebruik dan baardbalsem. Een verwilderde baard is erg lelijk. Die kun je hiermee in bedwang houden.”

3. Nekharen weghalen

,,Laat je nekharen weghalen met een scheermesje of tondeuse. Wel door een huisgenoot anders is de kans op ongelukken groot. Dat willen we natuurlijk niet.”

4. Gebruik baardolie

,,Dan kan je je baard laten groeien maar dan verzorg je de huid onder je baard wel goed.”

5. Knip je snor

,,Je snor vrijhouden is belangrijk zodat dat niet slordig over gaat komen. Mensen kijken vaak als eerste naar de mond en zien dan zo’n vergroeide snor. Niet mooi.”

Elvar Schapendonk staat achter een lege kappersstoel.
Volledig scherm
Elvar Schapendonk staat achter een lege kappersstoel. © Pix4Profs/Tonny Presser

Bekijk andere video's over kappers en het knippen van je haar: