Bewoners van woonzorgcentrum De Stroming kregen van Coby Smits gratis sorbets tijdens Bevrijdingsdag.
Volledig scherm
Bewoners van woonzorgcentrum De Stroming kregen van Coby Smits gratis sorbets tijdens Bevrijdingsdag. © Marcel Donks

Gratis sorbet voor ouderen geeft kleur aan Bevrijdingsdag

WASPIK - Bewoners van woonzorgcentrum De Stroming in Waspik kregen dinsdagmiddag een gratis sorbet aangeboden. Dubbel: vanwege corona moesten de ijsjes achter de ‘tralies’ van de gesloten afdeling in ontvangst worden genomen, en dat op Bevrijdingsdag.

Precies dat gevoel leefde bij Coby Smits die met haar drankwinkel overbuurvrouw is van De Stroming. ,,Hoe cru kan het leven zijn”, begint ze. ,,Een deel van deze mensen heeft de oorlog meegemaakt en dan moet je Bevrijdingsdag achter gesloten deuren vieren. Natuurlijk: dat kan niet anders, maar ik had echt met die mensen te doen.”

IJscowagentje met parasol

Dus ontstond bij Coby het idee om op de zonnige Bevrijdingsdag gratis ijsjes uit te delen aan alle bewoners. Want naast een drankhandel bestiert Coby in de zomer ook een ijskraam op locatie.

Aan de zijde van de gesloten afdeling van De Stroming bracht het ijscowagentje met parasol alleen al een lach op de gezichten van de bewoners, die vanaf het afgesloten terras toekeken. 

Extra sfeer met accordeon

Waspikker Staan Damen zorgde met zijn accordeon voor extra sfeer. Met plastic handschoenen werden de sorbets vanuit de ijscokar gemaakt en via dienbladen naar de zorgmedewerkers gebracht. 

Met maar liefst negentig sorbets werd het hele woonzorgcentrum voorzien en kreeg Bevrijdingsdag toch nog wat kleur.