Wat trekken we aan met carnaval? Een paar tips voor de last minute shopper

video en foto'sBREDA- Wat wordt het dit jaar? Clown, frietzak, La Casa de Papel, of toch gewoon maar hippie? Anderhalve week voor carnaval zien de feestwinkels de last minute shoppers als een razende langs hun rekken gaan.

Volledig scherm
Carnavalspak voor heren populair, trainingspak New Kids © Tom Hayes

In de Bredase Fop-Sjop staat eigenaresse Ankie van Beurden ontspannen achter de toonbank. Haar ogen glijden langs de klanten. Links kijkt iemand dubbend naar zijn handen: wordt het dat kleine pistooltje of toch maar de plastic dolk? Rechts draaien twee meiden twijfelend voor een spiegel. Een Mario-tuinbroekje rond de billen. Een rood petje op het hoofd. Weer ergens anders ritselen gehaaste handen door kleurrijke jasjes in een winkelrek.

  1. Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda
    PREMIUM

    Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda

    BREDA - Topdrukte bij de Intratuin aan de Terheijdenseweg in Breda, deze zaterdag. Uiteraard omdat de lente in de lucht hangt, maar ook vanwege de actie 'Tegel eruit, plant erin'. De natuurorganisatie Groei & Bloei zette dit op om mensen te bewegen verharding uit hun tuin te halen. Meer groen zorgt niet alleen voor meer insecten, het is ook veel beter voor de afvoer van regenwater. Zeker bij de steeds vaker voorkomende plensbuien.

In samenwerking met indebuurt Breda