Volledig scherm
Suzana Jovanovic © vrij

Suzana gaat weer ronde verder in Portret Rembrandt

PUTTE - Ze kroop door het oog van de naald, maar Suzana Jovanovic overleefde ook de vierde aflevering van Project Rembrandt, een zoektocht naar de beste amateurschilder van Nederland.

Met zes andere kandidaten mag de 44-jarige Puttese verder. Daar zag het na de eerste opdracht nog niet naar uit. De opdracht luidde waterlandschap in houtskool met de blik op de haven van Amsterdam-Noord. Op een ijskoude dag eind vorig jaar stonden de ezels op het havenhoofd. Van haar docent Iris Frederix kreeg Suzana gaandeweg de opdracht het advies meer rust aan te brengen in de schets. ,,Ik moet het niet te gezellig maken.‘’ lachte ze. De jury vond haar werk het minst geslaagd. 

Toch baarde dat weinig zorgen. ,,De technische opdracht is steeds een opwarmronde, al werd ik maar niet warm. Bij de tweede opdracht is het knallen. En dat gaat me goed af.‘’ Zonder al te veel druk werkte ze daarna snel aan de vrije opdracht: een groepsportret in een voetbalkantine. De kunst van snel en mensen portretteren beheerst ze als geen ander en - heel slim - op haar doek toverde ze, als enige, een voetbal tevoorschijn. De publieksjury, bestaande uit leden van de voetbalclub, was laaiend enthousiast. Jeroen en Suzana hadden de sfeer van het kampioenselftal het best in beeld gebracht. Dat was genoeg om niet in de gevarenzone te belanden. Volgende week staat de geboren Servische weer achter haar ezel voor opnieuw twee opdrachten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom