Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de Satudarah Motorcycle Club bij het het Justitieel Complex Schiphol waar de rechtbank Den Haag de club vorig jaar in een civiele procedure verbood. © ANP/Koen van Weel

Niet mínder maar méér motorclubs door aanpak

De strenge aanpak van omstreden motorclubs, de zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs (OMG's), lijkt vooralsnog een averechts effect te hebben. Het aantal leden en clubs in Nederland neemt niet af,  maar is de afgelopen twee jaar toegenomen, in sommige regio's zelfs fors zoals Brabant en Zeeland. 

Kleine, nieuwe motorclubs waarvan leden volgens justitie mogelijk betrokken zijn bij zware criminaliteit, schieten er als paddenstoelen uit de grond. Dat bevestigen politie, bestuurders en bronnen in de mc-wereld.

 1. ‘Degradatie NAC zorgt dat wij als supporters dichter bij elkaar komen’
  PREMIUM
  Hup NAC

  ‘Degradatie NAC zorgt dat wij als supporters dichter bij elkaar komen’

  BREDA - De degradatie van NAC is natuurlijk een sportieve neergang. Maar die kan zomaar voor nieuw elan zorgen, denkt Iwan Maters van de Breda Loco’s. ,,Degradatie zorgt dat wij als supporters dichter bij elkaar komen.’’ NAC lanceerde maandag de seizoenkaartencampagne ‘De wereld zal nog niet vergaan, zolang de liefde blijft bestaan’. Een ode aan NAC, aan de iconen van de club. Na 24 uur stond de teller al op zo’n 1800 seizoenkaarten.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

 • Eens (80%)
 • Oneens (20%)
7451 stemmen