Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de Satudarah Motorcycle Club bij het het Justitieel Complex Schiphol waar de rechtbank Den Haag de club vorig jaar in een civiele procedure verbood. © ANP/Koen van Weel

Niet mínder maar méér motorclubs door aanpak

De strenge aanpak van omstreden motorclubs, de zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs (OMG's), lijkt vooralsnog een averechts effect te hebben. Het aantal leden en clubs in Nederland neemt niet af,  maar is de afgelopen twee jaar toegenomen, in sommige regio's zelfs fors zoals Brabant en Zeeland. 

Kleine, nieuwe motorclubs waarvan leden volgens justitie mogelijk betrokken zijn bij zware criminaliteit, schieten er als paddenstoelen uit de grond. Dat bevestigen politie, bestuurders en bronnen in de mc-wereld.

 1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
  PREMIUM

  Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

  BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

 • Eric Hellemons (5%)
 • Rob Penders (13%)
 • Ruud Brood (46%)
 • Robert Maaskant (15%)
 • iemand anders... (21%)
4227 stemmen