Volledig scherm
PREMIUM
Motorclub Bandidos heeft ook een civiel verbod gekregen. Alle clubverboden gelden alleen in Nederland. © ANP/Jean-Pierre Geusens

Motorclubs 3.0 houden een laag profiel en richten zich op hun core-business: criminaliteit

Op een koude januariavond wandelen mannen alleen en in kleine groepjes naar een café in de gemeente Rucphen. Ze vallen niet op en hebben hun auto's keurig in de woonwijk geparkeerd. Er is geen motor te bekennen. 

Maar in de volle horecazaak komen de hesjes van de motorclub (mc) onder hun jassen vandaan. In de full colours  van de club drinken de mannen pilsjes aan de bar. ,,Als ze buiten een sigaret gaan roken, hangen ze eerst hun hesjes op. Die gaan weer aan als ze terug binnen zijn”, vertelt een bezoeker. Geen omstander of bewoner die kan vermoeden dat het vanavond clubavond is. ,,En morgen komen er weer andere motorclubs op bezoek”, vertelt een andere bezoeker.

  1. Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda
    PREMIUM

    Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda

    BREDA - Topdrukte bij de Intratuin aan de Terheijdenseweg in Breda, deze zaterdag. Uiteraard omdat de lente in de lucht hangt, maar ook vanwege de actie 'Tegel eruit, plant erin'. De natuurorganisatie Groei & Bloei zette dit op om mensen te bewegen verharding uit hun tuin te halen. Meer groen zorgt niet alleen voor meer insecten, het is ook veel beter voor de afvoer van regenwater. Zeker bij de steeds vaker voorkomende plensbuien.

In samenwerking met indebuurt Breda