Volledig scherm
PREMIUM
Horecamagnaat Laurens Meijer uit Etten-Leur is precies één jaar directeur van Burger King Nederland. Hij wil de komende drie jaar minimaal veertig vestigingen van Burger King openen in Nederland. © Ron Magielse/Pix4Profs

Burger King wil flink groeien in Nederland: dit zijn de plannen


ETTEN-LEUR - Over drie jaar moet fastfoodketen Burger King minimaal veertig nieuwe vestigingen in Nederland hebben. Dat is het streven van horecamagnaat Laurens Meijer uit Etten-Leur. Hij staat precies één jaar aan het roer van Burger King Nederland. 

Quote

We zijn in gesprek in Bergen op Zoom over de mogelijkhe­den

Laurens Meijer

Als we Meijer mogen geloven, gaan we de hamburgerketen steeds vaker in het straatbeeld zien. Ook in West-Brabant. Concreet is een vestiging naast Ikea in Breda, maar er zitten nog vele vestigingen in de pijplijn. Bij Breepark, in het centrum van Breda, bij het Trivium in Etten-Leur. ,,Op die laatste plek gaat het de goede kant op. Er lopen nog gesprekken over parkeren en logistiek, maar ik verwacht dat we daar wel uitkomen.” 

En bij de Wouwse Tol? ,,Daar hebben we gesprekken over gevoerd. Maar hoe het nu wordt gebouwd, past niet bij een vestiging van Burger King. Wel zijn we in gesprek in Bergen op Zoom over de mogelijkheden.”

  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.