Volledig scherm
PREMIUM
rat © shutterstock

Wordt, na de processierups, de rat de volgende plaag in Brabant?

DONGEN - Wordt, na de processierups en de buxusmot, de rat de volgende plaag in Brabant? Experts zijn er bang voor, al was het maar om dat milieuregels effectieve bestrijding van het dier moeilijk maken. 

,,Kijk, dit van de Mc­Donalds moet eerst worden opgeruimd, dat is voedsel voor de rat’’, Gerard Wouters wijst naar een bruine zak vlak naast een overgroeide sloot. Hij is eigenaar van Ongediertebestrijding Midden-Brabant en zit al twintig jaar in het vak. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.