Volledig scherm
PREMIUM
Marijn van Zundert (34) is nu ongeveer een jaar wijkagent in Boeimeer en omgeving. Hier maakt hij een praatje met studenten van het Luzac-college aan de Langendijk. © Ramon Mangold/Pix4Profs

Wijkagent Marijn van Zundert ging van probleemcamping Fort Oranje naar de Bredase goudkust: ‘Alles is anders’

BREDA/RIJSBERGEN - Van het verloederde Fort Oranje in Rijsbergen naar de goudkust van Breda. Marijn van Zundert kreeg landelijke bekendheid als de wijkagent van de beruchtste camping van Nederland. Sinds de sluiting van het recreatiepark - nu een jaar geleden - bevindt hij zich tussen de villa’s en het groen: als agent in de Bredase wijken Boeimeer, Ruitersbos, Effen en Rith. 

Het grootste verschil tussen zijn nieuwe standplaats en Fort Oranje? Marijn van Zundert (34) lacht. ,,Alles is anders”, reageert hij. De caravans hebben plaatsgemaakt voor veelal riante woningen. Een verloederde straat? Van Zundert kan er niet eens één aanwijzen. 

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8520 stemmen