Volledig scherm
PREMIUM
Marijn van Zundert (34) is nu ongeveer een jaar wijkagent in Boeimeer en omgeving. Hier maakt hij een praatje met studenten van het Luzac-college aan de Langendijk. © Ramon Mangold/Pix4Profs

Wijkagent Marijn van Zundert ging van probleemcamping Fort Oranje naar de Bredase goudkust: ‘Alles is anders’

BREDA/RIJSBERGEN - Van het verloederde Fort Oranje in Rijsbergen naar de goudkust van Breda. Marijn van Zundert kreeg landelijke bekendheid als de wijkagent van de beruchtste camping van Nederland. Sinds de sluiting van het recreatiepark - nu een jaar geleden - bevindt hij zich tussen de villa’s en het groen: als agent in de Bredase wijken Boeimeer, Ruitersbos, Effen en Rith. 

Het grootste verschil tussen zijn nieuwe standplaats en Fort Oranje? Marijn van Zundert (34) lacht. ,,Alles is anders”, reageert hij. De caravans hebben plaatsgemaakt voor veelal riante woningen. Een verloederde straat? Van Zundert kan er niet eens één aanwijzen. 

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda