Volledig scherm
PREMIUM
De restanten van de opgerolde hennepkwekerij © Johan en Petra Beekers

‘We dachten aan illegale bewoners, niet aan een hennepkwekerij op onze bovenverdieping’

ETTEN-LEUR - Het zal je maar gebeuren: je verhuurt je woning aan een man, die zegt dat hij er met zijn vriendin en kindje intrekt. Nog geen drie maanden later is de hele bovenverdieping van het huis ingericht als professionele hennepkwekerij en zit je als verhuurder met grote problemen. 

Quote

Vanaf het begin af aan hadden we er een vreemd gevoel bij

Johan Beekers

Het overkwam Johan en Petra Beekers uit Prinsenbeek. Zo’n zes jaar geleden kochten ze een huis aan de Spoorlaan in Etten-Leur. Het pand kreeg een flinke opknapbeurt en ging de verhuur in. Nadat het enkele jaren zonder enige problemen is verhuurd, ging het twee weken geleden mis.

,,Vanaf het begin af aan hadden we er een vreemd gevoel bij”, zegt Johan. ,,Ik belde uiteindelijk de politie omdat ik dacht dat de huurder een paar immigranten in het huis had gestopt, maar dit… dit hadden we nooit verwacht.”

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.