Volledig scherm
PREMIUM
Het lab was verstopt in een container in het ruim van vrachtschip Arsianco. © MaricMedia / Tom van der Put

Voor wie werkten de Mexicanen op drugsboot in Moerdijk?

MOERDIJK - Ze werden op heterdaad betrapt, de drie Mexicanen die crystal meth produceerden op een boot in Moerdijk. Wie hun opdrachtgever was, lijkt enkele dagen voor de aanvang van hun rechtszaak - aanstaande dinsdag - nog altijd de vraag.

Zijn de laboranten vooruitgeschoven posten van beruchte Mexicaanse drugskartels die de Europese drugsmarkt willen bestormen? Of zoeken Brabantse pillenboeren nieuwe verdienmodellen? En hebben ze externe Mexicaanse specialisten ingevlogen om de lastige laatste stap in het procedé voor te doen: het kristalliseren van de meth.

  1. Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkersdurp

    Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkers­durp

    SNERKENSDURP - ,,We vonden dat we iets moesten gaan doen voor het carnaval hier in het dorp," zegt een van de leden van CV Bende Mal. Een grote groep carnavalsvierders die gistermiddag voor de eerst meededen aan de carnavalsoptocht van het Snerkensdurp (Zevenbergschen Hoek). ,,Daarom hebben we met vrienden en familie een groep opgericht om mee te doen aan de optocht. De kleintjes in een karretje en wij er allemaal voor, naast en erachter."