Volledig scherm
PREMIUM
Het concept-ontwerp van het entreepunt over verdronken dorpen bij de Bergsediepsluis. © Provincie Zeeland

Verdronken Zeeuwse dorpen komen tot leven in nieuw entreepunt

THOLEN - Te weinig mensen weten dat Zeeland tweehonderd verdronken dorpen telt. Daarom komt er meer aandacht voor steden en dorpen die de afgelopen honderden jaren onder water verdwenen zijn. 

Bij de Bergsediepsluis in Tholen, vlakbij de voormalige stad Reymerswael, wordt een entreepunt neergezet waar Zeeuwen en toeristen informatie kunnen inwinnen over de verdronken dorpen. Er staan zuilen met veel illustraties, en informatie over onder meer de veenwinning in Zeeland. Om de zuilen heen staan tweehonderd turfstekers, waarin de namen van de dorpen gegraveerd worden.  Het entreepunt wordt waarschijnlijk volgend jaar gerealiseerd.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok
    Geef uw mening

    Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

    Nederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?