Van Olst Horses in Den Hout stoomt amazone Charlotte Fry klaar voor de Olympische Spelen

videoDEN HOUT - Amazone Charlotte Fry van Van Olst Horses uit Den Hout is in de race voor Olympische kwalificatie. Bij deelname aan de Spelen in het warme Tokyo is het de kunst om het paard te kiezen dat het best hiertegen bestand is. Gertjan van Olst: "Topsport is zo weinig mogelijk aan toeval overlaten.”

Kaarsrecht zit Fry in het zadel. Geconcentreerd leidt ze Everdale door de grote zandbak. Er is geen spoortje vermoeidheid te zien, ook al heeft ze deze ochtend al menige uurtjes met diverse paarden getraind. De dag van de eerste amazone van Van Olst Horses begint om 05.30 uur met het voeren van de paarden. "Ze staat vrijwillig zo vroeg op, hoor", zegt haar trainster Anne van Olst. Dagelijks rijdt Fry zo'n twaalf tot veertien paarden.

  1. Brabantse in Noord-Italië blijft nuchter onder uitbraak coronavirus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’
    PREMIUM
    video

    Brabantse in Noord-Ita­lië blijft nuchter onder uitbraak coronavi­rus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’

    BREDA/BUSTO ARSIZIO - Scholen, bioscopen en musea zijn dicht, sportverenigingen liggen stil en de horeca sluit om 18.00 uur haar deuren. Het openbare leven in de door het coronavirus getroffen Noord-Italiaanse regio Lombardije, ligt flink plat. De uit Rijen afkomstige Jacqueline van Gool (41) maakt aan den lijve mee wat de gevolgen zijn van een uitbraak van het coronavirus.