Vader en dochter gaan in een tot camper omgebouwde ambulance op wereldreis

videoKOEWACHT - Dochter Nika wilde na haar vwo-examen dolgraag de wijde wereld in. Vader Loek Scheepers spaarde jaren om eerder met pensioen te kunnen en nog eens door de Sahara te trekken. ‘Waarom gaan we niet samen?’ En niet pas over tien jaar, maar nu.

De reis van Nika en Loek is te volgen via deze link.

Wat begon als grapje, wordt nu echt serieus. Op 25 januari vertrekt het tweetal richting Noord-Afrika. De oude Mercedes-ambulance uit 1965 is er bijna klaar voor. 27 jaar lang stond de auto zonder versnellingsbak en motor weg te roesten in de schuur achter het huis. Loek (55) was er aan gehecht en wilde hem niet wegdoen, maar hij had ook het geld niet - met twee opgroeiende kinderen - om de oldtimer op te knappen. Toen overleed zijn moeder Lies en kwam er wat geld vrij. Hét moment om het oude beestje vanonder het stof te halen en de naam Ut Lieske te geven. Een jaar lang werkten vader en dochter (nu 18) samen aan de ombouw tot camper.

De oude ambulance Ut Lieske is de komende 6 maanden de reisgenoot van Loek Scheepers en zijn dochter Nika.
Volledig scherm
De oude ambulance Ut Lieske is de komende 6 maanden de reisgenoot van Loek Scheepers en zijn dochter Nika. © Peter Nicolai