Volledig scherm
© Thinkstock

Toch nog koud: -6,1 graden in Woensdrecht gemeten, laagste temperatuur van de winter

WOENSDRECHT - In Woensdrecht is aan het begin van dinsdagochtend de laagste temperatuur van het jaar gemeten: -6,1 graden. Aan de grond was het volgens weer.nl -8,5 graden.

Opvallend was dat het alleen in het uiterst zuidwestelijke punt de temperatuur zo ver daalde. In de rest van de provincie lag de temperatuur enkele graden hoger. De een-na-laagste temperatuur in Nederland was -2,9 graden in Hoogeveen in Drenthe.

De laagste temperatuur van de winter was tot dusver -5,4 graden. Deze temperatuur werd gemeten op 21 januari. 

Volgens Weerplaza komt er deze dagen droge en koude lucht uit Rusland. We hebben hierdoor enkele zonnige dagen.

Lucht uit Canada

Begin deze maand kwam de lucht uit het zuidwesten. Hierdoor was er veel regen en wind. Aan het einde van de week komt er volgens Weerplaza  de lucht uit de richting van Canada. Dit gaat voor meer bewolking zorgen en het blijft fris.

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.