Tientallen middelvingers naar jeugdige boa’s bij dodelijk ongeval: ‘Dagelijks uitgescholden’

videoMADE – Drugs, afval, vandalisme en verkeersoverlast. Het aantal meldingen is in zeven jaar verviervoudigd in de gemeente Drimmelen. Daarnaast neemt agressie richting handhavers toe. Boa’s Roy Lagendijk en Jaap van Leeuwen: ‘Vorig jaar kregen we 1.200 meldingen en werden we dagelijks vervloekt’ 

Sinds anderhalf jaar zijn de twee boa’s van Drimmelen, Roy Lagendijk (35) en Jaap van Leeuwen (26), te volgen op Instagram. Reden: ze willen laten zien wat hun werk inhoudt. ,,Zo is zichtbaar wat we allemaal meemaken. Op zaken als drugsdumping en vandalisme krijgen we vaak positieve reacties van inwoners”, aldus Van Leeuwen. Persoonlijke berichten en privégegevens als waar ze wonen houden ze voor zichzelf.

  1. Brabantse in Noord-Italië blijft nuchter onder uitbraak coronavirus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’
    PREMIUM
    video

    Brabantse in Noord-Ita­lië blijft nuchter onder uitbraak coronavi­rus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’

    BREDA/BUSTO ARSIZIO - Scholen, bioscopen en musea zijn dicht, sportverenigingen liggen stil en de horeca sluit om 18.00 uur haar deuren. Het openbare leven in de door het coronavirus getroffen Noord-Italiaanse regio Lombardije, ligt flink plat. De uit Rijen afkomstige Jacqueline van Gool (41) maakt aan den lijve mee wat de gevolgen zijn van een uitbraak van het coronavirus.