Volledig scherm
Een van de plaatsnaamborden. © Patrick Guitjens

Te koop: plaatsnaamborden van Aalburg, Werkendam en Woudrichem

ALTENA - De nieuwe gemeente Altena zet de oude plaatsnaamborden van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem in de etalage. Inwoners kunnen voor 25 euro een kombord van bijvoorbeeld Hank of Dussen kopen. 

En daar blijkt interesse in te zijn: de afgelopen weken werden al meerdere borden gestolen. 

Verspreid over het gebied staan 190 exemplaren. Bij ongeveer tien stuks is de naam van de plaats in dialect opgenomen. Omdat veel borden beschadigd zijn en de gemeente wil dat ze er allemaal hetzelfde uitzien, is besloten alles te vervangen. 

Goed doel

Van iedere dorp gaat sowieso één bord naar het plaatselijke dorpshuis. Inwoners kunnen zich tot en met 28 februari melden. Bij veel belangstelling komt er een loting. De opbrengst gaat naar een goed doel, inwoners mogen nog kiezen welk doel: de Molenstichting, SamenLoop voor Hoop Altena of het Altena United Festival. 

Het idee om de borden te verkopen of verloten, kwam van CDA-raadsleden Hanno van Baast en Otto van Breugel. Vorig maand stuurden ze een brief naar de burgemeester. Van Baast en Van Breugel verwezen naar de gemeenten Molenlanden en West Betuwe, waar inwoners al eigenaar kunnen worden van zo'n oud kombord. 

Aanmelden kan via de website van de gemeente Altena.