Volledig scherm
PREMIUM
Artist impression van de vier toekomstige windmolens in de Karolinapolder bij Dinteloord. © Timo Van De Kasteele

Steenbergen was te laat, provincie greep in. Wat kan de gemeente nog? ‘Heel weinig’

DINTELOORD/STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen is haar bevoegdheid kwijt over de plaatsing van windmolens in Dinteloord. De provincie Noord-Brabant greep vorige week in en trok de regie naar zich toe. Vijf vragen over deze kwestie.

1. Wat is er aan de hand?

Aan de Karolinadijk in Dinteloord staan vier windmolens. Eigenaar en initiatiefnemer Innogy wil deze windmolens vervangen door hogere exemplaren van maximaal 215 meter. Dat stuit op veel weerstand in de gemeente Steenbergen. Ondanks bemiddeling in het verleden, komen Innogy en de gemeente niet tot een compromis. Ook Actiegroep Dinteloord tegen MEGAwindmolens verzet zich al jaren tegen de komst van de hogere molens.

 1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

  Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

  BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.
 2. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
  PREMIUM

  Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

  BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom