Scanauto de straat op: Chasséveld binnen paar minuten gecontroleerd

VIDEOBREDA - Tikketikketik… Als een op hol geslagen metronoom laat de scanauto van de gemeente Breda horen dat hij weer een kenteken heeft gescand. Elk tikje is een scan. En het gaat supersnel. 

,,Toen we te voet het Chasséveld controleerden waren we soms wel drie kwartier bezig. Nu zijn we binnen een paar minuten klaar’’, vertelt de 18-jarige Jorit van Bakel. Sinds een jaar werkt hij voor Parkeerbeheer, afgelopen zomer haalde hij zijn rijbewijs en sinds gisteren zit hij achter het stuur van een van de twee elektrische Renault’s Zoe die de Bredase straten doorkruisen, op zoek naar automobilisten die niet hebben betaald voor hun parkeerplek.

  1. Groep van 75 crossers luistert niet als politie ingrijpt in Bosschenhoofd, ‘onacceptabel gedrag’ gaat verder bij station Lage Zwaluwe

    Groep van 75 crossers luistert niet als politie ingrijpt in Bosschen­hoofd, ‘onaccepta­bel gedrag’ gaat verder bij station Lage Zwaluwe

    BOSSCHENHOOFD - Een groep van 75 crossende bestuurders en bijbehorend publiek is zaterdagmiddag van een braakliggend terrein bij vliegveld Breda International Airport weggestuurd. Ondanks dat samenscholen niet is toegestaan, werd dezelfde groep een paar uur later opnieuw gezien bij NS Station Lage Zwaluwe. Daar ging de illegale wedstrijd verder en stond er opnieuw een groep mensen toe te kijken.

In samenwerking met indebuurt Breda