Volledig scherm
Rigo nam zijn bok Mikey mee naar 'grensgemeente’ Breda, waar een identiteitskaart voor hem klaar lag. © Dolph Cantrijn

Rigo heeft zijn identiteit terug, maar dan wel met een kruis als handtekening

TILBURG - Hij moest ervoor naar Breda, maar dat deerde Rigo niet. Nog altijd dakloos in Tilburg heeft hij alvast zijn identiteit terug.

Samen met de bok Mikey op de achterbank werd Rigo vrijdagochtend door fotograaf Dolph Cantrijn naar Breda gebracht. Hij staat in zijn eigen stad niet meer ingeschreven en moest zich voor een identiteitsbewijs dus bij een zogenaamde grensgemeente melden. Breda heeft die status.

,,Rigo was niet bereid zijn oude handtekening te zetten", verhaalt Cantrijn. ,,Hij stond erop een kruis op zijn id-bewijs te plaatsen. Daar moest hij dan eerst weer een ander formulier voor invullen. Tot die concessie was hij nog wel bereid, maar hij blijft achterdochtig naar instanties toe.”

Rigo, die in een bosje langs de A58 huist, denkt met zijn nieuwe id-kaart nu ook weer bij zijn geld te kunnen. Hij wil maandag al naar de bank. ,,Hij is overenthousiast. In het stadhuis van Breda heeft hij vooral van de koffieautomaat genoten, terwijl Mikey buiten op ons wachtte, vastgebonden aan een ring waar anderen hun hond achterlaten.”

  1. Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout trokken veel bekijks vanmiddag vroeg. Ze zijn twee van de honderd ambassadeurs van de RedHead Days die dit weekeinde in Tilburg rondlopen. Ze waren als een van de eersten vanochtend op het Pieter Vreedeplein bij de start van de Readhead days kinderspelen. Zo mogen ze met afbeeldingen van beroemde roodharigen op de foto. Moeder Martine wil dat haar kinderen het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, daarom gaf ze ze op als ambassadeur.