Volledig scherm
PREMIUM
Van der Valk wil een groot nieuw hotel bouwen aan de rand van Bergen op Zoom, bij snelwegknooppunt A4/A58 met onder meer fastfoodrestaurants erbij. De Raad van State legt die ontwikkeling voorlopig stil wegens twijfels over mogelijke natuurschade. © archief BN DeStem

Raad van State blokkeert hotelplan Bergsche Poort bij A4 wegens zorg om natuurschade

DEN HAAG/BERGEN OP ZOOM – De Raad van State heeft het plan voor een groot hotel met fastfoodrestaurants en tankstation langs de A4 bij Bergen op Zoom vandaag met een spoeduitspraak geblokkeerd.

De Raad twijfelt er sterk aan of de gemeente in het kader van het bestemmingsplan Poortgebied Bergsche Heide, wel voldoende onderzoek heeft gedaan naar de nadelige effecten van het project voor de natuur op de zwaar beschermde Brabantse Wal. Dat natuurgebied staat door de vele veehouderijen in de omgeving al flink onder druk door de ammoniak(stikstof)uitstoot. Afgesproken was dat er geen milligram verzurende stikstofuitstoot meer bij kan. 

  1. Het Adriano Huis in Bergen op Zoom vangt mensen op die tussen wal en schip vallen
    PREMIUM

    Het Adriano Huis in Bergen op Zoom vangt mensen op die tussen wal en schip vallen

    BERGEN OP ZOOM - Hoe het is om het Adriano Huis te wonen? ,,Leuk”, zegt Christina direct. Ze woont al sinds de opening, 8 april, in haar nieuwe appartement en dat bevalt haar prima. Een ruime woonkamer, slaapkamer en badkamer. Ze geeft trots een kleine rondleiding. Sinds kort mag ze zelfs op haar eigen kamer koken, maar dat heeft ze nog niet gedaan. In de woonkamer staat een houten tafeltje: ,,Die heb ik zelf gemaakt!”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom