Volledig scherm
Verschillende teams hadden in de buurt van Steenbergen last van punaises op het parcours van de Roparun. © Gerben van Dijk

Punaises op parcours Roparun gestrooid bij Steenbergen, teams lopen vertraging op door lekke banden

STEENBERGEN - Meerdere teams van de Roparun begonnen deze morgen aan de laatste dag van de loop met een nare verrassing. Fietsbanden van de teams werden lekgereden door een ‘bak punaises’ op het parcours in de buurt van Steenbergen. Onder de getroffen teams is ook het team Politiek Rotterdam.

,,Iemand vond het nodig bakken punaises uit te storten op het parcours van de Roparun”, zo Twittert burgerraadslid Gerben van Dijk (CUSGP). Volgens hem heeft het team nu zeker 90 minuten vertraging. Van Dijk probeert er maar positief onder te blijven. ,,Positieve kant aan deze ellende: je kan langer doneren.”

Het burgerraadslid is blij met het warme onthaal van de Roprunteams gisteravond en spreekt van een ‘contrast’ met de situatie deze morgen. Inmiddels is in ieder geval één fiets van het team al weer gerepareerd. Het lijkt er op dat er meerdere teams zijn getroffen.

Omleiding ingesteld

De punaises zijn in de buurt van Steenbergen op het parcours gegooid. Willem van de Ven, woordvoerder van de Roparun laat weten dat zodra de organisatie door kreeg dat er punaises op het parcours lagen er een kleine omleiding is ingesteld. Teams kregen ter plekke aanwijzingen een stukje om te lopen. Deze omleiding kon na korte tijd weer opgeheven worden.

Leefbaar-raadslid Caroline Aafjes-Van Aalst twittert verbaasd over de ‘zieke geesten die er toch rondlopen’. ,,In plaats de Roparun te steunen saboteer je de boel.” Vandaag is de laatste dag van de Roparun en finishen alle teams in de loop van de middag op de Binnenrotte in Rotterdam. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Stikstofpaniek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk.
    PREMIUM

    Stikstofpa­niek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk.

    BREDA - West-Brabantse veehouders maken zich, net als het merendeel van hun Nederlandse collega’s, zorgen over de strenge stikstofregels die worden ingevoerd. Een aantal van hen kijkt met een schuin oog over de landsgrenzen: ‘Daar vliegen de stallen uit de grond. Wanneer zijn de Belgen aan de beurt?’ Alsof het in Vlaanderen voor de veeboeren zo’n feest is. ,,Jullie worden tenminste nog uitgekocht, wij worden gewoon weggepest.’’

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom