Volledig scherm
Overkapping busstation bij Roselaar beschadigd door vrachtwagen voor nostalgische kermis. Foto Alfred de Bruin © BN DeStem

Overkapping busstation bij Roselaar beschadigd door vrachtwagen voor nostalgische kermis

ROOSENDAAL - Een vrachtwagen heeft maandagmorgen de overkapping van het busstation bij de Roselaar beschadigd. De nostalgische kermisattractie achterop de vrachtwagen raakte het dak van het busstation en zorgde dat verschillende stukken van het dak naar beneden vielen.

Volledig scherm
Overkapping busstation bij Roselaar beschadigd door vrachtwagen voor nostalgische kermis. Foto Alfred de Bruin © BN DeStem

De stukken op de weg van het busstation zorgde voor een flinke vertraging van het busverkeer, omdat de bussen er niet langs konden.

Volgens kermismeester Corné Kriesels is de vrachtwagen vaker onder het busstation doorgereden, maar is er maandagmorgen iets misgegaan met de hydrauliek van de wagen, waardoor de wagen het dak raakte.

De politie is bij het busstation geweest om proces verbaal op te maken.

De opbouw van de tweede nostalgische kermis vordert verder prima volgens Kriesels. ,,We hebben het weer in ieder geval wel mee, de voorspellingen zijn prima.”

De feestelijke opening van de nostalgische kermis is op woensdag om 13.00 uur op de Markt bij de spiegeltent door wethouder Cees Lok. 

Volledig scherm
Opbouw van nostalgische kermis in Roosendaal. Foto Alfred de Bruin © BN DeStem
  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.