Oosterhoutse kerstmannen rennen 11.000 euro bij elkaar

VideoOOSTERHOUT - Een kleine zevenhonderd kerstmannen liepen zaterdagmiddag 11.000 euro bij elkaar voor een aantal goede doelen in Oosterhout. 

De 'rode brigade' verzamelde zich onder gure omstandigheden -regen en koude wind- op de Markt, waar ze om vier uur werden weggeschoten. Burgemeester Marc Buijs gaf het startschot voor een rondje om de Markt aan onder andere de wethouders Piena en Willemsen.

De deelnemers droegen bij aan de opbrengst door een kerstmankostuum te kopen. In de voorverkoop gingen er al zo'n 650 over de toonbank, daar kwamen er zaterdag nog eens bijna vijftig bij uit de losse verkoop. ,,Er zitten veel lopers van stichtingen bij, maar vooral van sportclubs", zegt een tevreden Santa Run-voorzitter Harro Hoencamp vlak voor de start.

Zevende editie

 ,,We doen dit nu voor de zevende keer, en iedere keer hebben we meer deelnemers. Vorig jaar liepen er 450 kerstmannen mee, nu dus tegen de zevenhonderd. Voor het eerst hebben we nu ook een 'slow motion' afdeling, een aantal rolstoelers dat met begeleiding meedoet."

Na een korte maar intensieve warming up ging de rode massa, oud en jong, man en vrouw, op weg voor een kort rondje. Na een paar minuten kwam Mees de Leyer als eerste over de finish, gevolgd door twee teamgenoten van SCO. Op de vraag wat er door hem heenging, zei De Leyer: ,,Lachen dit. Nu hopen dat er volgend jaar nog meer mensen meedoen. Alles voor de goede doelen, daar lopen we voor."

Na afloop kregen de goede doelen meteen hun cheque met het bedrag overhandigd.

Volledig scherm
De kerstmannen en -vrouwen verzamelden zich in Oosterhout. © Videostill