Volledig scherm
© Elcke van der Heijden/AD

Ook laatste dag van de Dordtse Kerstmarkt afgelast vanwege slecht weer

De laatste dag van de grootste kerstmarkt van Nederland gaat niet door vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden. Dat hebben burgemeester Wouter Kolff en organisator Dordrecht Marketing zojuist besloten.

Voor zondagochtend heeft het KNMI code geel afgegeven. Buien trekken van west naar oost over Nederland. Daarbij worden zeer zware windstoten tot ongeveer 75 kilometer per uur verwacht. Lokaal kan er ook hagel en onweer voorkomen.

Pijn in het hart

‘Dit besluit is genomen nadat verscheidene andere mogelijke opties zijn besproken', laat de organisatie weten in een persbericht. ‘Om een onacceptabel risico te voorkomen heeft de organisatie van de Kerstmarkt deze hele vervelende beslissing met pijn in het hart moeten nemen. De organisatie werkt een jaar lang hard aan de realisatie van dit evenement en begrijpt dat dit ook voor standhouders, betrokkenen en het publiek een hard gelag is.’

De gemeente Dordrecht komt op korte termijn met een regeling om de getroffen kraamhouders en ondernemers die een deelnemersbijdrage hebben betaald te compenseren.

Zaterdag

Zaterdag ging de Kerstmarkt ook al niet door vanwege de weersomstandigheden. Dat nieuws had zo'n twintig tourbussen vol toeristen uit Frankrijk, Duitsland en België niet bereikt.