Het gebied waar de gemeente Breda het voorkeursrecht op wil vestigen, is het groene gebied in het midden van het kaartje: tussen de A27, Molen de Hoop, de Vennekes en de Deken dr. Dirckxweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied waar de gemeente Breda het voorkeursrecht op wil vestigen, is het groene gebied in het midden van het kaartje: tussen de A27, Molen de Hoop, de Vennekes en de Deken dr. Dirckxweg. © Google

Nieuwe woonwijk bij Bavel in beeld: gemeente wil zelf grond aankopen

BREDA - De gemeente Breda heeft zijn oog laten vallen op een groot gebied tussen Bavel en de A27 dat nu nog een agrarische bestemming heeft. De gemeente acht de locatie geschikt voor de bouw van een nieuwe woonwijk en wil de eigenaren van de grond gaan uitkopen. 

  1. Dj's zwoegen de festivalloze zomer door: ‘Het is niet alleen een financiële tegenvaller, maar ook een mentale’
    PREMIUM

    Dj's zwoegen de festivallo­ze zomer door: ‘Het is niet alleen een financiële tegenval­ler, maar ook een mentale’

    De festivalzomer is voor dj's bij uitstek de belangrijkste periode van het jaar. Met meerdere shows per week in binnen- en buitenland is het niet alleen het uitgelezen moment om te zien hoe het publiek reageert op nieuwe muziek, het is ook de periode waarin gouden bergen verdiend worden. Hoe anders is dat dit jaar. Nagenoeg alle festivals zijn afgelast en veel dj's zwoegen voor hun inkomsten, die ze door de coronacrisis steeds verder zien teruglopen. Wanneer ze weer aan de bak kunnen, weet niemand: ,,Ik ga er niet vanuit dat alles snel weer normaal zal zijn, ook economisch niet.”

In samenwerking met indebuurt Breda