Volledig scherm
PREMIUM
Peter Remie praat graag over NAC. © Pix4Profs/René Schotanus

NAC-icoon Peter Remie herkent eindelijk zijn club terug: ‘Types als Olij passen hier perfect’

Hij speelde meer dan driehonderd wedstrijden voor NAC en wordt nog altijd bewonderd om zijn vlijmscherpe voorzet. De 55-jarige Peter Remie werkte er 33 jaar en is een clubicoon, maar tegenwoordig bovenal supporter. In 1989 schoot hij NAC naar de periodetitel.

Volledig scherm
Peter Remie in 1993 met de hem kenmerkende voorzet.

,,Ik woon in Tuinzigt tegenwoordig. Kan ik mooi te voet naar het stadion. Onderweg een biertje met wat supporters en daarna de tribune op. Heerlijk man.” Al zal het vanavond wat lastiger gaan. Remie loopt moeilijk als hij zich naar het tafeltje in Café de Bommel beweegt. ,,Een potje meegespeeld bij Beek Vooruit. Met jongens als Arno en Johan Gabriëls. Maar ook Pierre van Hooijdonk. Niks is mooier. Maar mijn enkel klapte dubbel. Gaat wel over.”

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.