Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de megabioscoop die Fraa-i wilde realiseren bij wegrestaurant Kanters. © afbeelding vastgoedontwikkelaar Fraa-i.

Megabioscoop blijft in beeld: focus van Moerdijk naar Zevenbergen-Noord

MOERDIJK/ZEVENBERGEN - Een megabioscoop raakt na het afketsen van een locatie bij wegrestaurant Kanters langs de A16/A17 niet uit beeld voor de gemeente Moerdijk. Mogelijk krijgt het grote cinemacomplex wel plaats in het nog te ontwikkelen gebied Zevenbergen-Noord.

,,Als daarvoor concretere plannen ontstaan, willen wij graag als eerste om de tafel met de gemeente”, zegt Ferry Raedts van vastgoedontwikkelaar Fraa-i. De onderneming uit Dordrecht is de ontwikkelaar van de bioscoop met tien zalen.

 1. Hoge opbrengst 'Cars against cancer' Moerdijk
  PREMIUM
  video

  Hoge opbrengst 'Cars against cancer' Moerdijk

  MOERDIJK - 'Cars against cancer' heeft zaterdag 1.262,50 euro opgeleverd. Dat is een hoop meer dan waar organisator Richard Smits op had gehoopt: ,,Met 1.000 euro was ik al tevreden geweest", zei hij na afloop. Het evenement was aan de Moerdijkse Haven, waar honderden autoliefhebbers met hun voertuigen kwamen om te kijken en om bekeken te worden. Naast een handjevol klassiekers waren het vooral uitgebouwde, opgevoerde, verlaagde en anders gepimpte auto's wat de klok sloeg. Maar de auto's waren maar bijzaak deze middag.
 2. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
  PREMIUM
  Mijn bevrijding

  Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

  BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.