Mannenkapper gekooid voor vrouwenzaak

videoBREDA - Stefan de Graaf, eigenaar van een barbershop in Breda, zit sinds vanmorgen 08.00 uur in een kooi bij het station. Hij laat zich twaalf uur opsluiten om de actie ‘Free a Girl’ te ondersteunen. Geen eten, alleen wat water krijgt hij om de strijd tegen kinderprostitutie te steunen.

Waarom iemand dat doet? “Tja, dat ik mannen knip wil niet zeggen dat wij niets om vrouwen geven. Ik hoorde over de actie van de vader van een kennis. Eigenlijk is dit iets heel ergs, wat er met deze meisjes gebeurt. Het is goed als ik kan helpen om daar iets tegen te doen.” 

De omgeving van Stefan reageert nu al positief, vertelt hij. Aan zijn kooi hangt een emmer voor los geld, maar doneren op internet kan ook. Free a Girl, is een internationale organisatie die strijdt tegen kinderprostitutie en kindermisbruik. Free a Girl meldt tot nu toe bijna 4500 minderjarige meisjes te hebben bevrijd uit de prostitutie in onder meer landen als Nepal, India, Brazilie, Bangladesh, Thailand, Laos en Irak. Voor 50 euro zegt Free a Girl een meisje te kunnen vrijkopen. Ook in andere plaatsen in Nederland laten mensen zich opsluiten voor de actie.

Volledig scherm
Stefan de Graaf laat zich twaalf uur opsluiten in een kooi bij het Bredase station, voor de actie tegen kinderprostitutie 'Lock me Up - Free a Girl' © BN DeStem
  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8504 stemmen