Volledig scherm
PREMIUM
Opnames voor Typisch Moerdijk. © peter van trijen/pix4profs

Makelaar ziet meer belangstelling op Funda door tv-programma Typisch Moerdijk

MOERDIJK - Op NPO 2 is vanavond de laatste uitzending van Typisch Moerdijk te zien. De afgelopen weken heeft heel Nederland kennis kunnen maken met het dorp en haar inwoners. En dat lijkt haar vruchten te hebben afgeworpen. Zo is er meer belangstelling voor huizen in Moerdijk. 

Volledig scherm
Typisch Moerdijk. © Still uit het programma van BNN/VARA

,,Ik heb van te voren gezegd dat ik bij de opnamen niks opnieuw ga doen. Ik wilde absoluut geen toneel gaan spelen." Andrea Tolenaars blikt met plezier terug op de NPO-serie over haar dorp. Van de klanten die ze dagelijks in haar buurtsuper ontvangt, hoorde ze niks dan positieve geluiden. Voor het cateringbedrijf, dat ze naast haar winkel runt, leverde het zelfs nieuwe klanten op. Hordes toeristen en dagjesmensen heeft ze niet voorbij zien komen. ,,Maar ik heb wel het idee dat er meer interesse is voor de koopwoningen in het dorp", zegt ze. ,,En ook de mensen van het industrieterrein lijken het dorp tegenwoordig eerder te vinden." 

  1. Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkersdurp

    Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkers­durp

    SNERKENSDURP - ,,We vonden dat we iets moesten gaan doen voor het carnaval hier in het dorp," zegt een van de leden van CV Bende Mal. Een grote groep carnavalsvierders die gistermiddag voor de eerst meededen aan de carnavalsoptocht van het Snerkensdurp (Zevenbergschen Hoek). ,,Daarom hebben we met vrienden en familie een groep opgericht om mee te doen aan de optocht. De kleintjes in een karretje en wij er allemaal voor, naast en erachter."