Volledig scherm
PREMIUM
Hoeveel vingers steek ik de lucht in? © Pix4Profs/Peter van Trijen

Leraar voor één dag, hoe voelt dat? ‘Meester, ik vind het zo lawaaiig’

FIJNAART - Waar liggen de schoolkrijtjes? Zullen we jullie taalboekjes maar tevoorschijn halen? Als je geen vulpen hebt, mag het ook met potlood. Het is woensdagmorgen, een week voor de grote onderwijsstaking. Indachtig de redenering van minister Arie Slob dat iedere ouder best les kan geven, neem ik voor één dag de plaats van juffrouw Paula op de Julianaschool in Fijnaart over.

Groep vier, dat was in mijn tijd - 45 jaar terug - de tweede klas. Negentien leerlingen. Een paar met zorg. Zo stuurt directeur Marieke Verhulst me het profiel van de klas, waarin ik les mag geven. Klinkt behapbaar. Niet alle ouders zijn even gelukkig met de switch, maar ik neem me heilig voor er het beste van te maken.  In de hoop dat ik hun kroost aan het eind van de ochtend iets aan kennis heb bijgebracht. Twijfels zijn er ook.

  1. Jaar cel voor man (34) uit Fijnaart die dronken dodelijk ongeval veroorzaakte in Geffen
    PREMIUM

    Jaar cel voor man (34) uit Fijnaart die dronken dodelijk ongeval veroorzaak­te in Geffen

    DEN BOSCH/GEFFEN - De 34-jarige man uit Fijnaart, die op 4 maart vorig jaar met zijn auto over de kop sloeg bij een rotonde op de Papendijk in Geffen, wordt wel degelijk verantwoordelijk geacht voor de dood van zijn passagier, Ossenaar K. Zurawski (28). De rechtbank in Den Bosch legde de verdachte, die met 8 keer de toegestane hoeveelheid alcohol en cannabis achter het stuur was gekropen, een celstraf op van een jaar en drie jaar rijontzegging.